vrijdag 21 december 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in ‘Blauw-Witters op andere velden’. Nemen we een kijkje in Slowakije bij AS Trencin waar Joey Sleegers dichtbij de play-offs van de Europa league is en zien we een oud-speler debuteren in de Eredivisie.

Hervé Matthys maakt Eredivisiedebuut

Hervé Matthys maakte in de zomer van 2017 de transfervrije overstap van RSC Anderlecht naar FC Eindhoven. De 22-jarige centrale verdediger speelde afgelopen jaargang 35 wedstrijden in het shirt van FC Eindhoven, hij wist daarin één doelpunt te scoren. Na een seizoen in het shirt van de Blauw-Witten te hebben geschitterd heeft de Belg ervoor gekozen om een competitie hoger te gaan spelen. Matthys komt aankomend seizoen uit voor S.B.V. Excelsior uit Rotterdam, hij heeft hier een 3-jarig contract getekend met een optie op nog een seizoen. Bij de start van de Eredivisie heeft Matthys zijn plek in het elftal van trainer Adrie Poldervaart direct veroverd, hij startte in de basis in de thuiswedstrijd tegen Fortuna (1-1).

Joey Sleegers dichtbij play-offs Europa League

Joey Sleegers staat met zijn huidige club AS Trencin met een been in de play-offs van de Europa league. Sleegers wist met Trencin de thuiswedstrijd tegen zijn oude club Feyenoord verassend te winnen met de overtuigende uitslag van maar liefst 4-0, hierdoor lijkt de uitwedstrijd in de Kuip slechts een formaliteit. In de competitie moet de club nog op gang komen en staan ze na vier gespeelde wedstrijden op de vijfde plaats, wel wist de ploeg uit Slowakije afgelopen weekend met 2-3 te winnen van Zilina. Joey Sleegers was in deze wedstrijd tweemaal trefzeker. Joey Sleegers kwam in het seizoen 2014/2015 uit voor FC Eindhoven, hij werd deze voetbaljaargang gehuurd van Feyenoord. In dit seizoen speelde de linksbuiten 36 wedstrijden, hij was hierin 13 maal trefzeker en wist tevens 5 assists op zijn naam te schrijven. Met de Blauw-Witten reikte Sleegers destijds tot in de halve finale van de play-offs, waarin FC Volendam een maatje te groot was (2-1, 1-1). De destijds 20-jarige speler werd aan het einde van het seizoen uitgeroepen tot grootste talent van de Eerste Divisie, hij ontving de gouden stier uit handen van Guus Hiddink.

Namens FC Eindhoven wensen wij Joey Sleegers en Hervé Matthys veel succes voor het aankomende seizoen en het vervolg van hun carrière!