Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

Blauw-Witters op andere velden

Na 119 officiële wedstrijden in het Blauw-Wit heeft Sebastiaan De Wilde besloten om zijn carrière in zijn geboorteland te vervolgen. Ook landgenoot Tibo Van de Velde koos eerder dit seizoen al voor een transfer terug naar België.

Sebastiaan De Wilde naar promovendus Lommel SK

In 2013 kwam Sebastiaan De Wilde bij FC Eindhoven. Hij besloot Anderlecht te verlaten voor een avontuur over de grens. Voordat hij in de befaamde jeugdopleiding van de Brusselse formatie speelde kwam hij nog uit voor KSC Lokeren. ‘Seba’ maakte zijn debuut voor FC Eindhoven op 25 oktober 2013 in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Zijn eerste treffer liet even op zich wachten, op 30 oktober 2016 scoorde hij in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. In totaal speelde Sebastiaan 119 officiële wedstrijden voor FC Eindhoven. Waarvan 2 wedstrijden in de Jupiler Play-Offs tegen NAC Breda. Bij Lommel SK wordt hij herenigd met oud-teamgenoot Tom van Imschoot, die nu hoofdtrainer is bij de Belgen. Lommel SK komt volgend jaar uit in de Proximus League, de Belgische equivalent van de Jupiler League.

Tibo Van de Velde aan de slag bij Royal Knokke FC

Ook aanvaller Tibo Van de Velde keert volgend seizoen terug naar zijn thuisland. Na twee seizoenen bij FC Eindhoven heeft Tibo ervoor gekozen om te gaan spelen voor Royal Knokke FC. In België speelde hij voor respectievelijk; KSV Roeselare, KAA Gent, SK Deinze, KSC Grimbergen en Cercle Brugge. In de zomer van 2016 koos hij voor een transfer naar het Jan Louwers Stadion. Tibo kwam 57 keer in actie voor FC Eindhoven, in totaal was hij 7 keer trefzeker en ook nog eens 7 keer verantwoordelijk voor een assist. Royal Knokke FC strijdt momenteel nog met Lommel SK, in de kampioenspoule, om de titel in de Tweede Divisie van België. Knokke staat een punt voor op Lommel en beide ploegen hebben nog één wedstrijd voor de boeg. Echter staat al wel vast wie gaat promoveren, Knokke heeft geen licentie aangevraagd voor de Proximus League en zal dus ook volgend jaar in de Tweede Divisie uitkomen. Als Royal Knokke aanstaande zondag Dessel Sport verslaat, verzekerd het zich van de titel.

Namens FC Eindhoven wensen wij Sebastiaan De Wilde en Tibo Van de Velde veel succes in het vervolg van hun carrière!