zaterdag 17 november 2018

Blauw-Witters op andere velden

Het seizoen is afgelopen en dat betekent dat de eerste transfers van (ex-)Blauw-Witters plaatsvinden. Vandaar een nieuwe editie van Blauw-Witters op andere Velden.

Mart Lieder aan de slag in de Deense eredivisie

Mart Lieder maakt na twee seizoenen bij FC Eindhoven een transfer naar Deense eredivisionist SønderjyskE. De ploeg uit het Deense Haderslev neemt de topscorer van de Jupiler League voor twee jaar in dienst. SønderjyskE heeft zich in de degradatieronde van de ‘Superligaen’ weten te handhaven en speelt binnenkort in een tweeluik tegen Aarhus GF om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. Mocht het tweeluik met Aarhus worden gewonnen, dan wacht in de play-offs de nummer 4 uit de kampioensgroep voor een plek in de voorronde van de Europa League. Voor FC Eindhoven speelde Mart Lieder in totaal 73 wedstrijden waarin hij 48 doelpunten wist te maken. Het afgelopen seizoen was het meest succesvolle uit zijn carrière. Hij ontving de Gouden Stier voor zijn recordbrekende prestatie door topscorer te worden in de Jupiler League in het afgelopen seizoen. Voordat Mart naar de Blauw-Witten kwam speelde hij voor FC Purmerend en Purmersteijn uit zijn geboortestad. Daarna werd hij op 21-jarige leeftijd ingelijfd door Vitesse. Via RKC Waalwijk, FC Dordrecht en FC Aarau kwam hij bij FC Eindhoven terecht.

Mitchell van der Gaag hoofdtrainer van NAC Breda

Oud-FC Eindhoven trainer Mitchell van der Gaag besloot eerder dit seizoen om zijn aflopende contract bij Excelsior Rotterdam niet te verlengen. Hij was op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft die bij provinciegenoot NAC Breda gevonden. In Breda wordt Mitchell herenigd met technisch directeur Hans Smulders met wie hij ook in het seizoen 2015/2016 samenwerkte bij Blauw-Witten. In dat seizoen eindigde FC Eindhoven op de 4e plek in de Jupiler League. In de Jupiler Play-Offs nam FC Eindhoven het op tegen zijn nieuwe club NAC. In het Jan Louwers Stadion werd met 1-0 gewonnen, in het Rat Verlegh Stadion was de ploeg uit Breda met 2-0 te sterk voor de Blauw-Witten. Bij Excelsior kan Mitchell van der Gaag terugkijken op twee succesvolle seizoenen waarin de Kralingers zich zonder moeite wisten te handhaven in de Eredivisie. In 2016/2017 eindigde Excelsior op de 12e plek. In het afgelopen seizoen waren de Rotterdammers nog even dicht bij Europees voetbal maar was uiteindelijk de 11e positie de eindklassering.