vrijdag 26 oktober 2018

Black Friday voor FC Eindhoven

\Vrijdagavond speelde FC Eindhoven een uitwedstrijd tegen De Graafschap. De Eindhovenaren verloren met ruime cijfers. Hervé Matthys werd tien minuten na rust met rood van het veld gestuurd. Het werd 4-0 op De Vijverberg.

Bij FC Eindhoven verschenen geen verrassingen aan de aftrap, bij De Graafschap startte oud Blauw-Witter Anthony van den Hurk in de basis.
Vanaf het begin van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen op een doelpunt. De eerste kans was voor De Graafschap. Daarna kreeg FC Eindhoven mogelijkheden via Elton Kabangu en Maxime Gunst, maar zonder resultaat.
Even later schoot Jellert Van Landschoot over het doel van De Graafschap nadat de Achterhoekse verdediging de bal niet goed wegwerkte. Ruud Swinkels moest vervolgens redden na een actie van Daryl van Mieghem en schot van Youssef El Jebli.
Na een half uur spelen kwam De Graafschap op voorsprong nadat Daryl van Mieghem een vrije trap binnenschoot. Een minuut later schoot Tibo van de Velde naast na een prachtige actie. Filip Bednarek hield De Graafschap vervolgens op de been door een schot van de Belgische vleugelaanvaller stijlvol te keren. Daarna keerde Ruud Swinkels een schot van Mark Diemers aan de andere kant. Anthony van den Hurk kopte uit de corner die daarop volgde over.

Kort na rust kwam De Graafschap op 2-0. Sven Nieuwpoort kopte raak uit een corner. Ruud Swinkels voorkwam een grotere achterstand toen hij zich moest strekken na een uithaal van Daryl van Mieghem.
Na een klein uur spelen moest Hervé Matthys met rood het veld verlaten nadat hij Anthony van den Hurk uit evenwicht bracht. De penalty werd benut door de voormalig Blauw-Witter.
Invaller Dennis Van Vaerenbergh kon even later net niet binnenkoppen door een goede verdedigende actie van De Graafschap. Ruud Swinkels voorkwam daarna de 4-0 door een inzet van Daryl van Mieghem te keren en Doriano Kortstam werkte net op tijd een voorzet uit de doelmond weg.
In de slotfase werd het wel 4-0 door invaller Tim Receveur. Tibo van de Velde tikte bijna nog de eretreffer binnen maar zijn poging verdween naast het doel. Eindstand 4-0.

Maandag komt SC Cambuur naar het Jan Louwers Stadion en vrijdag FC Oss. Profiteer nu van de 2=1 actie en bestel je tickets via FC-Eindhoven.nl/tickets

De Graafschap – FC Eindhoven 1-0 (4-0) 33. Daryl van Mieghem 1-0, 50. Sven Nieuwpoort 2-0, 57. Anthony van den Hurk 3-0 (strafschop), 83. Tim Receveur 4-0. Scheidsrechter: Erwin Blank. Rode kaart: 56. Hervé Matthys. Gele kaart: Branco van den Boomen, Elton Kabangu (FC Eindhoven). Toeschouwers: 8245.

De Graafschap: Bednarek, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima, van den Hurk (69. Ars), Diemers, van Mieghem (79. van Overbeek), Driver, El Jebli (73. Receveur), Serrarens, S. Nieuwpoort.
FC Eindhoven: Swinkels; Loof, De Wilde, Matthys, Gunst; van den Boomen (60. Kortstam), Swinnen, Van Landschoot; Van De Velde, Lieder (65. Van Vaerenbergh), Kabangu (79. Thomas).

Fotografie: Johan Manders