Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Bevochten eerste punt voor fc eindhoven

Bevochten eerste punt voor FC Eindhoven

In de zesde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie ging FC Eindhoven op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion bij Roda JC Kerkrade. FC Eindhoven pakte in deze wedstrijd het eerste punt van dit seizoen door in Kerkrade met 0-0 gelijk te spelen. 


Na zes minuten spelen kreeg Roda JC de eerste kans van de wedstrijd. Mohamed El Makrini schoot van buiten de zestien net naast de goal van keeper Ruud Swinkels. Even later kreeg Roda JC een levensgrote kans, maar Mario Engels schoot, na een goed uitgespeelde counter, rakelings naast. Engels kreeg hierna weer een kans, ditmaal schoot de centrumspits in het zijnet. 
In de 30e minuut kregen de Limburgers een grote kans via Chance Simakala. Ruud Swinkels redde goed op het schot van de middenvelder en tikte de bal net over de goal. 
FC Eindhoven kreeg vlak voor rust een kans via Siebe Van der Heyden. De Belg kopte na een vrije trap van aanvoerder Branco van den Boomen recht in de handen van Tom Muyters.
 

In de tweede helft werd FC Eindhoven direct gevaarlijk. Na een goede aanval over de linkerkant kon centrumspits Elisha Sam net niet bij de bal na een voorzet van Elton Kabangu. In de 60e minuut werden de Limburgers voor het eerst gevaarlijk in de tweede helft, en waren ze dicht bij de 1-0. Mario Engels schoot een vrije schietkans via de vuisten van Ruud Swinkels naast. Direct daarna kreeg Mitchel Paulissen een gigantische kans. De aanvaller omspeelde keeper Ruud Swinkels met een knappe actie, zijn schot werd ternauwernood geblokt door de verdediging van FC Eindhoven. 
Uit de tegenaanval kreeg FC Eindhoven een groede kans om de score te openen. Elton Kabangu wist de voorzet van Marcelo Lopes net niet tot doelpunt te promoveren. 
In de 70e minuut kreeg Roda JC een goede mogelijkheid om de 1-0 te maken. Invaller Niels Verburgh schoot vanaf de penaltystip recht op de vuisten van Ruud Swinkels. Even later kreeg Tim Väyrynen weer een grote kans voor de Limburgers. De spits kopte net over uit een vrije trap van Mario Engels. In deze fase van de wedstrijd overleefde de Eindhovenaren met hangen en wurgen. Zo redde Ruud Swinkels met een prachtige reflex op de inzet van Richard Jensen. 
In de slotfase van de wedstrijd kregen de Blauw-Witten nog een goede kans via Alvin Daniels. Het schot van de buitenspeler belandde in de handen van keeper Tom Muyters.


Dinsdag speelt FC Eindhoven voor de TOTO KNVB beker tegen Go Ahead Eagles in Deventer. In de competitie reizen de Blauw-Witten vrijdag 28 september af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Jong Ajax.


Roda JC Kerkrade – FC Eindhoven 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Christiaan Bax. Gele kaart: Livio Milts (Roda JC), Branco van den Boomen (FC Eindhoven). Toeschouwers: 7.790

 

Roda JC Kerkrade: Muyters, Dijkhuizen, Werker, Jensen, Vansteenkiste, El Makrini (53. Verburgh) (74. Väyrynen), Gnjatic, Paulissen (65. Milts), Van Velzen, Simakala, Engels.
FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Kabangu, Van den Boomen, Loof, Lopes, Sam (56. Bourard), Raaijmakers (76. Janssen), Idzes (63. Daniels).