woensdag 17 juli 2019
19:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Beloften winnen bij helmond sport 1 2

Beloften winnen bij Helmond Sport: 1-2

Het beloftenteam van FC Eindhoven won maandagavond met 1-2 van Jong Helmond Sport. FC Eindhoven neemt daarmee afstand van Helmond en Go Ahead op de ranglijst en staat nu vijfde in de poule van zeven. 

Helmond Sport ging nog wel met een voorsprong rusten, door een doelpunt van Juul Respen in de negentiende minuut. De Blauw-Witten werden enkele keren gevaarlijk door hoog druk te zetten op de tegenstander. In de tweede helft leverde dit resultaat op toen Tarik Kada een doelpunt wist te maken. Kada, terugkomend van een blessure, was ook bij de winnende treffer belangrijk. Vanaf de rechterkant trok hij naar binnen, wist niet te scoren, maar in de rebound was de net ingevallen Lucas de Wit daar om de 1-2 binnen te schieten. De laatste tien minuten speelden de Blauw-Witten met tien man na een tweede gele kaart voor verdediger Valentino Vermeulen.

Helmond Sport II - FC Eindhoven II 1-2 (1-0). 19. 1-0 Respen; 52. 1-1 Kada; 81. 1-2 De Wit.
Opstelling FC Eindhoven: Waterberg; V. Vermeulen, Loof, Kortstam (74. Boomkens), Raaijmakers; Drabbels, De Silva, De Rooij (81. De Wit); J. Vermeulen (46. Idzes), Leidelmeijer, Kada.