vrijdag 15 december 2017

• Beloften verliezen thuis van fc dordrecht

Beloften verliezen thuis van FC Dordrecht

Op maandag 18 september stond voor Jong FC Eindhoven de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma, het beloftenteam van FC Dordrecht was hierin de tegenstander. De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion eindigde in een 0-3 overwinning voor de bezoekers.

De bekercompetitie voor de beloften teams kent een iets andere invulling dan bij de eerste teams. Zo is Jong FC Eindhoven ingedeeld in een poule met beloften van FC Dordrecht, Go Ahead Eagles, N.E.C., SC Cambuur en Willem II.

FC Eindhoven begon met onder andere Kyle De Silva in de basis. De linksback die vorige week geblesseerd uitviel tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong PSV maakte maandagavond negentig minuten vol. De eerste helft kende weinig grote kansen voor beide ploegen. Toen het rustsignaal klonk stond er dan ook nog steeds een 0-0 tussenstand op het scorebord.

Jong FC Dordrecht kwam goed uit de kleedkamer en wist na twee minuten de openingstreffer te scoren. Bruno was de doelpuntenmaker voor de Dordtenaren, hij kopte raak uit een hoekschop. Lang bleef deze marge van één goal staan, waardoor de jonge Blauw-Witten in de wedstrijd bleven. Even voor tijd verdubbelde Jong FC Dordrecht de voorsprong echter door een doelpunt van Mailson Lima Duarte Lopes. Diezelfde Lima Duarte Lopes scoorde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd ook de 0-3, waarmee de wedstrijd definitief beslist was.

Aanstaande maandag staat de beloftenderby tegen Jong Helmond Sport op het programma. De beloften van FC Eindhoven zullen dan opnieuw in het eigen Jan Louwers Stadion spelen. De wedstrijd begint om 18:30 uur en de toegang is gratis.

Opstelling FC Eindhoven: Waterberg, Kortstam, Waterschoot (80. V. Vermeulen), Van De Velde, De Rooij, De Silva, Drabbels (61. Leidelmeijer), Vogels (80. De Wit), Sozeyedio, J. Vermeulen, Raaijmakers