vrijdag 19 oktober 2018

• Beloften verliezen bekerduel van sc cambuur 2 3

Beloften verliezen bekerduel van SC Cambuur: 2-3.

De bekerwedstrijd op 26 maart tegen de beloften van Cambuur ging met 2-3 verloren. Het beloftenelftal was versterkt met een handjevol spelers van het eerste elftal. Ondanks dat waren de Leeuwarders in de slotfase te sterk voor Jong FC Eindhoven.

In de eerste helft kwamen de bezoekers via Osama Ben Haddour op een 0-1 voorsprong. De voorsprong zou echter voor rust al worden omgedraaid door FC Eindhoven. Joran Vermeulen wist de gelijkmaker te scoren. Net voor rust kwamen de Blauw-Witten op een 2-1 voorsprong. Joël Thomas maakte namens FC Eindhoven de treffer.

De voorsprong bleef na rust lang intact. Maar Cambuur wist toch na 73 minuten de gelijkmaker te maken, toen FC Eindhoven enkele wissels had moeten doorvoeren. Cody Claver was namens SC Cambuur verantwoordelijk voor het doelpunt. In de slotfase zouden de Leeuwarders de wedstrijd in hun voordeel beslissen. Rutger Etten wist een paar minuten voor het eindsignaal de 2-3 te scoren.

FC Eindhoven – SC Cambuur 2-3 (2-1) Ben Haddour 0-1, J. Vermeulen 1-1, Thomas 2-1, Claver 2-2, Etten 2-3.
Opstelling FC Eindhoven: Kortstam, Horsten (58. V. Vermeulen), Thomas, Loof, Van de Velde, Drabbels(71. Boomkens), Idzes, J. Vermeulen, Raaijmakers, De Rooij (58. Leidelmeijer), Odunze.