zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Bekeruitschakeling door go ahead eagles 2 0

Bekeruitschakeling door Go Ahead Eagles: 2-0

In de eerste ronde van de KNVB Beker is FC Eindhoven uitgeschakeld door Go Ahead Eagles. De lijstaanvoeder van de Keuken Kampioen Divisie was, via doelpunten van Jaroslav Navrátil en Pieter Langedijk, met 2-0 te sterk.

 

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. FC Eindhoven kwam direct goed weg doordat Augustine Loof de inzet van Richard van der Venne van de lijn wist te halen. Even later kregen de Eindhovenaren ook een goede mogelijkheid. Alvin Daniëls kwam na een knappe individuele actie oog in oog te staan met keeper Hobie Verhulst. De keeper van de Eagles wist de aanvaller ternauwernood van het scoren af te houden. 
Uit de hierop volgende corner werd FC Eindhoven gevaarlijk via Siebe Van der Heyden. De inzet van de Belg verdween net naast de goal. Go Ahead Eagles probeerde de Eindhovense defensie met verzorgd voetbal uit elkaar te spelen, dit lukte bij vlagen. Zo kreeg Bruno Andrade twee goede kansen. Beide pogingen van de Braziliaanse buitenspeler gingen er niet in voor de Deventenaren. 
Even later haalde FC Eindhoven voor de tweede keer deze avond een bal van de lijn. Ditmaal was het Siebe Van der Heyden die met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt van de Eagles wist te voorkomen. 


FC Eindhoven kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer. Zo schoot Samy Bourard met zijn linkerbeen hard op de vuisten van Hobie Verhulst en ging een poging van aanvoerder Branco van den Boomen net voorlangs. Het initiatief werd tien minuten na rust overgenomen door Go Ahead Eagles. In de 67e minuut kwam Go Ahead Eagles op voorsprong via Jaroslav Navrátil. De buitenspeler kon de bal makkelijk binnenwerken na een goede voorzet van Bruno Andrade. 
Lange tijd kwamen beide ploegen niet echt tot uitgespeelde mogelijkheden. In de 80e minuut probeerde Alvin Daniëls het tevergeefs van afstand. De poging van de aanvaller ging net naast de goal van Hobie Verhulst. Vijf minuten later kreeg Paco van Moorsel een goede mogelijkheid om Go Ahead Eagles op 2-0 te zetten. Na een vrije trap kon de aanvallende middenvelder net niet bij de bal bij de tweede paal. 
In de slotfase bracht FC Eindhoven Jarno Janssen in als extra spits, hij verving Niels Raaijmakers. Dit betekende tevens dat de Eindhovenaren met drie verdedigers gingen spelen. Go Ahead Eagles maakte hier direct gebruik van. Pieter Langedijk was het eindstation van een perfect uitgevoerde counter van de Eagles, en zette de 2-0 op het scorebord.


Aanstaande vrijdag reist FC Eindhoven af naar Amsterdam, de Eindhovenaren nemen het dan op tegen Jong Ajax. 


Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 2-0 (0-0) Scheidsrechter: Laurens Gerrets. Gele kaart: Niels Raaijmakers (FC Eindhoven). Toeschouwers: 3.138


Go Ahead Eagles: Verhulst, Lelieveld, Bosz, Veldmate (70. Bliek), Baas, Stans, Navrátil, Van Moorsel, Andrade, Van der Venne, Pouwels (63. Langedijk). 
FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal (71. Kabangu), Daniëls, Van den Boomen, Bourard, Loof, Lopes (80. Carlone), Raaijmakers (88. Janssen), Idzes.

 

 

Fotografie: Johan Manders