zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Bekertoernooi eindigt voor fc eindhoven in haarlem

Bekertoernooi eindigt voor FC Eindhoven in Haarlem

FC Eindhoven is er niet in geslaagd de derde ronde van de KNVB-beker te bereiken. In Haarlem werd met 3-2 van de Koninklijke HFC verloren. Milan Massop opende voor rust de score. In de tweede helft zorgden Gertjan Tamerus, Rachid el Yaakoubi en Mike van den Ban voor 3-1 in het voordeel van de Topklasser. Via Wimilio Vink kwam FC Eindhoven terug tot 3-2, maar meer zat er niet in.

 

Zonder een aantal geblesseerde basiskrachten begon FC Eindhoven aan het duel in Haarlem. Vanaf het begin controleerde de ploeg van Mitchell van der Gaag het duel. Binnen een kwartier wist Christopher Mandiangu Tom Boere te bereiken, maar de spits vond het been van doelman Gerard van Rossum op zijn weg.
De amateurs kregen in de eerste helft slechts één kans toen een schot van Koen Beeren via Dario van den Buijs over de achterlijn ging.
FC Eindhoven kwam in de eerste helft terecht op voorsprong. Na een overtreding op Anil Koç mocht Milan Massop net buiten het strafschopgbied een vrije trap nemen. De verdediger deed dat met precisie en de bal verdween over de muur in bovenhoek.

 

Na rust leek het alsof HFC-trainer Pieter Mulders een compleet nieuw elftal binnen de lijnen had gebracht. De oudste club van Nederland was feller en kwam meer en meer richting het doel van Ruud Swinkels.
Tom Boere had in de 50e minuut de Haarlemmer storm in kunnen dammen. Boere kwam oog in oog met doelman Van Rossum, maar stuitte op de vuisten van de keeper.
Twee minuten later maakten de amateurs gelijk. Mike van den Ban zette goed door op rechts, kreeg de bal mee en gaf voor op Gertjan Tamerus. De oud-voetballer van onder meer HFC Haarlem en Heracles Almelo schoof de bal binnen. Daarna ging het snel. Eerst voorkwam doelman van Rossum een nieuwe achterstand door schoten van Jari Vandeputte en Wimilio Vink onschadelijk te maken, maar enkele minuten later stond er 3-1 op het scorebord. Een mislukte pass viel door het Eindhovense centrum voor de voeten van de vrijstaande Rachid el Yaakoubi: 2-1. Bij de derde treffer taxeerde Ruud Swinkels verkeerd en kon Mike van den Ban profiteren.
FC Eindhoven zette aan om minimaal een verlenging uit het vuur te slepen en leek via een fraaie goal van Wimilio Vink de weg daartoe gevonden te hebben. Vink zag doelman van Rossum voor zijn doel staan en scoorde vanaf meer dan veertig meter. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen, maar werd er niet meer gescoord.
Voor FC Eindhoven zit het bekertoernooi er op.

 

Koninklijke HFC - FC Eindhoven 3-2 (0-1) 36. Milan Massop 0-1, 52. Gertjan Tamerus 1-1, 61. Rachid el Yaakoubi 2-1, Mike van den Ban 3-1, 76. Wimilio Vink 3-2. Scheidsrechter: Freek van Herk. Gele kaart: Carlos Opoku, Vincent Volkert (beiden Koninklijke HFC), Tibeau Swinnen, Milan Massop (beiden FC Eindhoven).

Koninklijke HFC: Van Rossum; Verdam, Opoku, Prijs, Volkert; Sam-Sin, Van den Ban (88. Haarmans), Nelis; Beeren (82. Castien), Tamerus, El Yaakoubi (90. Den Hartigh).
FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde (82. Verstraaten), Van den Buijs, Massop, Junior; Swinnen (69. Deschilder), Vandeputte, Vink; Mandiangu, Boere (61. Van Hout), Koç.

 

Fotografie: PRO SHOTS / Martijn Buskermolen