Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Augustine loof lwe helpen elkaar en laten niemand vallenr

Augustine Loof: “We helpen elkaar en laten niemand vallen”

Afgelopen weekend werd een sterkte tweede helft, tot teleurstelling van de Eindhovenaren, niet beloond met de volle drie punten. Zowel Sparta Rotterdam als FC Eindhoven wist niet te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Komende speelronde gaan de Blauw-Witten op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Utrecht. We blikken vooruit op deze wedstrijd met Augustine Loof.

 

Tegen Almere City FC moest Loof nog toekijken vanaf de tribune vanwege een blessure aan zijn enkel. “Het gaat goed met mij en met de blessure die ik had gaat het beter en beter. Ik zit goed in mijn vel”, laat de verdediger weten. Ondertussen heeft Augustine Loof alweer negentig minuten gespeeld tegen Sparta Rotterdam. “We gaan iedere week opnieuw voor de overwinning, knallen met zijn allen. Ik krijg vertrouwen van de staf en het team, dat helpt mij om goede wedstrijden te spelen. Ik draai een goed seizoen en wil die lijn graag doortrekken.”

 

De wedstrijd tegen Sparta was op papier een sterke tegenstander. In de praktijk was het niet anders. Loof blikt terug op deze wedstrijd. “Het was geen makkelijke wedstrijd en in het begin hadden we het erg lastig. Bepaalde spelers moesten we missen vanwege griep of een blessure. Het is dan een kwestie van omschakelen en dan moeten we het doen met de middelen die we hebben. Met een ander centraal duo dan normaal, was het wat lastiger inkomen omdat we als team nog nooit in die formatie hadden gespeeld. Maar we helpen elkaar en laten niemand vallen.”

“We hebben een paar kansen weggegeven. De spanningen die ik zelf ook had in het begin bij FC Eindhoven, speelden nu natuurlijk ook een rol bij Gijs van Otterdijk en Jay Idzes. Maar we hebben het over het algemeen goed gedaan”, vult Loof aan.

 

We vroegen hem wat hij kon verwachten van Jong FC Utrecht. “Utrecht is, net als ons, gegroeid en het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, die bestaan overigens niet. We moeten zorgen dat we ze niet onderschatten en er gelijk bovenop zitten. Het is lastiger om jezelf op te laden voor zo’n wedstrijd aangezien er weinig tot geen supporters zullen zijn. Maar dat zet ik opzij en we gaan koste wat het kost voor de drie punten.”

 

Augustine, die dit seizoen al 26 wedstrijden in de competitie heeft gespeeld, geeft aan wat extra’s te kunnen geven aan het team. “Jongens coachen, aansturen en helpen tijdens trainingen en wedstrijden. Praten met elkaar is belangrijk. Iedereen heeft zijn neus dezelfde kant op staan. Het zijn moeilijke wedstrijden tegen ploegen als Jong Utrecht, maar we moeten winnen als we de play-off willen halen.” Net als andere spelers uit de selectie geeft ook Loof aan dat de sfeer onderling goed is. “De staf heeft hier ook een groot aandeel aan en respecteren iedereen. We zitten allemaal op dezelfde lijn en er is niemand die hoger staat dan een ander. Het is mooi dat iedereen zijn mening heeft en die ook mag delen. De sfeer die hier hangt heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Op het veld kun je het aflezen want we juichen altijd samen, als team.”

 

De ontwikkeling die de jonge ploeg van David Nascimento doormaakt is niet vanzelf tot stand gekomen. “We hebben iedere keer de koppen bij elkaar gestoken en we bleven een hechte groep, tot op de dag van vandaag. We moeten dezelfde dingen blijven doen als dat we altijd doen. Komend weekend zijn de drie punten weer het belangrijkst.”