zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Alvin daniels lik voel me op mijn plekr

Alvin Daniels: “Ik voel me op mijn plek”

FC Eindhoven speelde afgelopen weekend gelijk tegen Jong Ajax. Aanstaande vrijdag staat er een lastige uitwedstrijd op het programma. De Blauw-Witten nemen het op tegen koploper FC Twente, dat in 2019 nog ongeslagen is in de competitie. We blikken vooruit op deze wedstrijd met een aanvaller van de Eindhovenaren: Alvin Daniels.

Lang leek FC Eindhoven de wedstrijd over de streep te trekken, totdat de Amsterdammers laat in de wedstrijd nog op gelijke hoogte kwamen. “Een dubbel gevoel, ik denk dat wij het ze erg lastig hebben gemaakt. Maar uiteindelijk door een moment van onoplettendheid maken zij de 1-1, dat is gewoon jammer. Ik denk dat wij die wedstrijd wel hadden moeten winnen. We balen er ook heel erg van als je de kansen ziet die we hebben gehad”, laat Alvin Daniels enigszins teleurgesteld weten.

De aanvaller is positief over het spel wat de Eindhovenaren lieten zien. “Ondanks dat zij er een paar keer voetballend onderuit kwamen, ging het hoog druk zetten goed. Zij hadden het ontzettend moeilijk met ons. Het gaat met de week beter en beter. Wat beter kan is de beslissende bal, de afwerking richting de goal.”

Daniels heeft meerdere jaren gevoetbald bij de club uit Enschede. Het is voor hem dan ook speciaal om terug te keren naar de Grolsch Veste. “Natuurlijk wil ik laten zien wat ik kan. We gaan met een goed gevoel en veel vertrouwen naar FC Twente. Zij staan natuurlijk niet voor niets op de eerste plaats. Maar ik verwacht ook goed spel van onze kant en dat hebben we met uitwedstrijden ook al meerdere malen bewezen. We moeten spelen zoals we altijd doen; hoog druk zetten en met lef voetballen”, blikt hij vooruit.

FC Eindhoven weet waarvoor het voetbalt; de Keuken Kampioen Play-Offs. Dit is dan ook de grootste motivatie voor aanstaande vrijdag laat Daniels weten. “Zolang we dichtbij elkaar blijven en de dingen doen die we moeten doen, dan ben ik ervan overtuigd dat wij het kunnen halen.”
De rol die de aanvaller momenteel invult is anders dan hij gewend is. Toch pakt de keuze van trainer Nascimento goed uit. “Ik speel momenteel op een andere positie. Ik ben van nature een buitenspeler, maar het gaat prima in de spits. De trainer heeft veel vertrouwen in mij en vind dat ik de positie goed invul. Als ik daar het team bij kan helpen, ben ik er blij mee.”

De club heeft ervoor gezorgd dat 25- jarige aanvaller goed in zijn vel zit en laat weten zijn draai te hebben gevonden bij de club. “Ik voel me op mijn plek hier en ben goed ontvangen door de mensen op de club. Het is daarnaast een hechte groep. De jongens doen buiten het voetbal om ook vaak nog wat samen, zoals een broodje eten in de stad. Echt een hele leuke groep.”