vrijdag 18 januari 2019

• Achter de schermen met yvonne van berkel

Achter de schermen met... Yvonne van Berkel

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij FC Eindhoven. Eén van de vaste vrijwilligers is Yvonne van Berkel. Deze week nemen we een kijkje bij haar achter de schermen.

Yvonne is al vijftien jaar lang van vaste waarde voor de Blauw-Witten. Iedere dag is ze aanwezig op het secretariaat van FC Eindhoven. Haar man Jan is al langer supporter en heeft haar laten kennismaken met de club. “Jan ging altijd al kijken naar FC Eindhoven en op een gegeven moment ben ik een keer meegegaan. We bezochten samen losse wedstrijden. Als we niet konden gingen we niet, als we wel konden gingen we wel. Op een gegeven moment vroegen ze iemand die krantenartikelen digitaal kon maken en toen ben ik er ingerold.” vertelt Yvonne.

Het voetbalspelletje was niet vreemd voor Yvonne. Vroeger ging ze namelijk regelmatig kijken bij haar vader die voetbalde bij de plaatselijke voetbalvereniging v.v. Maarheeze. Zelf is ze actief op het hockeyveld. “De spelregels van het voetbal ben ik beter gaan snappen door het hockeyen, maar ik heb er nog steeds geen verstand van hoor” zegt ze met een lach.

Een aantal jaar later werd ook Jan actief als vrijwilliger bij FC Eindhoven. “De persoon die de financiële ondersteuning deed van de ticketing stopte ermee, toen is Jan dat gaan doen. Inmiddels doen we dit een jaar of vijf samen.”

In de afgelopen vijftien jaar heeft Yvonne al van alles gedaan binnen FC Eindhoven: van kleding van de jeugd tot de mascotte rondleiden. Op dit moment is Yvonne verantwoordelijk voor de ticketing. “In eerste instantie ben ik de ticketing gaan ondersteunen, na een tijdje ben ik de verantwoordelijke geworden. Ik draai tickets uit, regel de kassa’s en houd de online ticketshop in de gaten.”

“Vooral het contact met de mensen vind ik erg leuk. Je bent onder de mensen, het is gevarieerd en er gebeurt van alles.” Maar het allermooiste moment? “De onverwachte periodetitel twee jaar geleden tegen Oss. Er moesten verschillende dingen goed vallen: we moesten zelf winnen, het doelsaldo moest goed zijn en verschillende teams moesten verliezen.” FC Eindhoven won in eigen huis met 4-0 van Oss. “Na de wedstrijd was het nog spannend, we moesten nog minutenlang wachten op andere uitslagen. Alles viel de goede kant op en toen was het feest.”