zaterdag 15 juli 2017

Achilles '29 klopt FC Eindhoven: 2-1

In de uitwedstrijd bij Achilles '29 heeft FC Eindhoven geen punten weten binnen te slepen. Op Sportpark de Heikant maakte Jinty Caenepeel nog de gelijkmaker, na een 1-0 achterstand bij rust. Die gelijke stand werd niet lang vastgehouden. Invaller Freek Thoone maakte enkele minuten later de winnende treffer in Groesbeek.

FC Eindhoven begon goed aan de wedstrijd. Het snelle rondspelen leverde na twee minuten al een behoorlijke kans op voor de uitploeg. Anil Koç liep recht op het doel af, maar kwam doelman Ter Wielen tegen. De keeper redde uitstekend. FC Eindhoven had in de openingsfase het overwicht en dat leverde enkele kleine mogelijkheden op. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Achilles'29 steeds sterker. In de tegenaanval kwam de thuisploeg tot een aantal kansen. In de 34ste minuut was het Achilles'29 dat het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Een voorzet vanaf links werd weggewerkt door linkerverdediger Dario van den Buijs. De bal belandde in de voeten van Kursad Surmeli. De middenvelder nam de bal vol op de volley en Ruud Swinkels was kansloos: 1-0. Wat tevens de ruststand was op Sportpark de Heikant.

Na rust gooide FC Eindhoven het tempo omhoog. De bal ging sneller van Blauw-Wit naar Blauw-Wit. Tom Boere kreeg in de 50ste minuut de eerste kans van de tweede helft, een voorzet van Jinty Caenepeel werd overgeschoten door de spits. Echt grote kansen leverde het overwicht na de rust niet op. Tom Boere en Tom van Imschoot maakten plaats voor Anthony van den Hurk en Wimilio Vink. Daarna was het al snel raak.

In de 75ste minuut was het Ruud Swinkels met zijn, ondertussen befaamde, uittrap. De bal kwam terecht bij Jari Vandeputte, die de bal op maat bezorgde bij rechtsbuiten Jinty Caenepeel. De vliegensvlugge aanvaller kopte de gelijkmaker binnen. Freek Thoone zette de thuisploeg echter binnen enkele minuten weer op voorsprong. Bij de tweede paal stond Thoone helemaal vrij en kon de voorzet vanaf rechts eenvoudig binnenschieten. Een achterstand voor FC Eindhoven, die ze niet meer te boven kwamen. Junior Lima dos Santos viel nog in en Ivo Rossen zocht een plaats op in de aanval, maar het mocht niet baten. FC Eindhoven verloor met 2-1 bij Achilles'29. Over twee weken kan het de rug rechten, als het thuis Jong PSV treft. Volgende week zijn de Blauw-Witten vrij.

Mitchell van der Gaag: ‘’We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Hebben aangegeven dat we ten koste van alles moesten winnen. Achilles'29 kreeg na onze goede openingsfase steeds meer vertrouwen. Dan scoren ze met een geweldige knal. Na enkele wissels proberen we wat te forceren. Na de gelijkmaker leef je weer, maar de reactie om door te drukken kwam niet. Dat resulteerde in de 2-1. Op het einde viel de bal ditmaal niet goed.’’

Eric Meijers: "In de eerste minuten hadden we veel problemen met FC Eindhoven. In het eerste kwartier kregen ze een aantal goede kansen. Wij hadden de absolute wil om een goed resultaat te boeken. We maakten een geweldige goal. Na rust gaven we weinig kansen weg. Swinkels zorgde voor een geweldig omschakelmoment. De wilskracht was bij ons weer terug en dan zijn we een gevaarlijke ploeg."

Achilles'29 – FC Eindhoven (1-0) 2-1 34. 1-0 Kursad Sürmeli; 75. 1-1 Jinty Caenepeel; 79. 2-1 Freek Thoone. Scheidsrechter: Steven van der Vrande. Gele kaart: Van Riel, Boogers, Zeller (Achilles ’29) Toeschouwers: 1.065

Opstelling Achilles’29: Ter Wielen; Dingil, Van Riel (89. Raja Boean), Ramezani, Sürmeli, Boogers (75. Thoone), Hendriks, Van Steen, Van de Beek, Zeller, Van Straaten.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Horsten (84. Dos Santos), De Wilde, Rossen, Van den Buijs; Van Imschoot (69. Vink), Deschilder, Vandeputte; Caenepeel, Boere (69. Van den Hurk), Koç.

Fotografie: PRO SHOTS / Ronald Bonestroo