zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

FCE Randstad Academy

FC Eindhoven is in het seizoen 2014 - 2015 weer gestart met een eigen jeugdopleiding, de FCE Randstad Academy, in de vorm van een U12 team.

Het sportieve doel van de FCE Randstad Academy is het herkennen en ontwikkelen van talentvolle, regionale jeugdspelers, waarbij de opleiding bestaat uit een combinatie van zaal- en veldvoetbal ondersteund door een wetenschappelijke aanpak. De FCE Randstad Academy heeft als doel hierbij om een optimale omgeving te creŽren waarin jeugdspelers hun potentieel kunnen laten zien. Middels prestatie indicatoren worden vaardigheden en kwaliteiten inzichtelijk gemaakt om intuÔtieve beslissingen over talenten en diens ontwikkeling te ondersteunen met rationaliteit.

FCE Randstad Academy heeft als doel hierbij om een optimale omgeving te creŽren waarin jeugdspelers hun potentieel kunnen laten zien. Deze omgeving omvat niet alleen een goede accommodatie en ervaren, goed opgeleide trainers maar ook begeleiding door sportwetenschappers en sportmedici, zodat spelers optimaal kunnen rijpen, leren en trainen.

In het proces talentontwikkeling vormen de volgende vijf bouwstenen de basis: Techniek, Fysiek, Tactiek, Mentaal en Teambuilding. Bij de trainingsmethodieken wordt zowel gebruik gemaakt van de traditionele leermethode als van het zogenaamde differentieel leren. Het accent op de bouwstenen en het doel van de trainingen zijn steeds afgestemd op de ontwikkelfasen van het individu.

De FCE Randstad Academy beschikt over een eigen website: http://fceindhovenacademy.nl